2010. június 4., péntek

Érdekes boleró

Tanácsot szeretnék kérni azoktól akik már kötöttek hasonlót.
Egy japán újságból ( Let's Kint series no 2460) származik a fotó és van hozzá leírás is, vagyis inkább árba, mert a leírással nem sokra megyek.
Hogy kell az ilyet kötni először megkötök egy simakötéses téglalapot és körben felszedem a szemeket a leveles mintának? Az ujja az világos és azt hiszem a csipkemintán is eltudok menni (bár lehet majd azzal is jövök segítségért), de az elv nem tiszta nekem. A téglalap akkor kell legyen mint amekkora hátát szeretnék, így tudom méretre alakitani?
Köszönök előre is miden segítséget.
Szerintetek 30 deka egyágú festett Rikkerféle merinóból kijön egy ilyen kis csipke csoda?




PS: Remélem nem baj, hogy kitettem a képeket, de máskép nem tudom elmagyarázni mi is a gondom. Már tudom, hogy a többi képet nem kellet volna föltennem. Bocsi, de gondoltam az is kell ahoz, hogy világos legyen miről írogatok, egyáltalán nem a blogba akartam bele rondítani, nem rossz szándékkal tettem.

10 megjegyzés:

  1. Kedves Csilla, A boleró gyönyörű, igazán elegáns, az hogy feltetted a leírását, már kevésbé. Ez így minden, csak nem jogtiszta. Jó lenne, ha ez a szép reményekkel induló blog nem süllyedne a csipkefórum szintjére, ami már szinte csak a kötésminták illegális csereberéjéről szól. Javaslom, vedd le a második két képet.
    Hogy a kérdésedre is válaszoljak, először kösd meg a téglalapot, aztán az ujja aljáig szedd fel körben a szemeket, a többi szemet török kezdéssel szedd fel, kösd meg a csipkés részt, és a végén az ujjával együtt állítsd össze.

    VálaszTörlés
  2. Elnézést kérek, de gondoltam az a két kép is kell ahoz, hogy látszódjon az ábrák szerint, hogy készül, hogy másnak is tiszta legyen miről írok. Bocsánat.
    Köszönöm a választ. Milyen az a tötök kezdés?

    VálaszTörlés
  3. Török kezdést akartam írni. És még egyszer bocsi nem belerondítani akartam a blogba.

    VálaszTörlés
  4. Egy hasonlón dolgozom, de azt körben kell kötni...

    VálaszTörlés
  5. Csilla, ne aggódj, semmi gond, de tényleg nagyon fontos, hogy jogtiszták legyünk. Vagy a legjobb tudásunk szerint törekedjünk rá:-)

    VálaszTörlés
  6. Igen, a téglalap szélessége akkora kell legyen, amekkora a háta szélessége válltól vállig.

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű!!!És hogyan jutok akkor hozzá a leíráshoz? Kínai újság nem nagyon jár nekem. vagy van valami link amin megtalálhatom?

    VálaszTörlés
  8. Szerintem rá fogok keresni a lapra a neten, megkérdezem őket, hogy ok-e. Remélem, találok elérhetőséget, de majd csak este. Addig légyszi, várjatok!

    VálaszTörlés
  9. Csilla!

    A Drops oldalán is vannak ehhez hasonló minták, soknyelvű leírásokkal.
    Másrészt a ravelryn érdemes rákeresni magára a leírásra, mert sokan leírják a tapasztalataikat, nem kell fölösleges köröket róni... (A dropsos minták azon a kódszámon futnak.)
    A török kezdés tul képp felcsavarás a tűre, a youtube-on turkish cast on néven meg tudod nézni, elég gazdag a tárház. Én csak simán felszedném a szemeket a megkötött részre, mert ezzel meg lehet spórolni az összevarrást. ;-)

    VálaszTörlés
  10. A török kezdéshez segítség:
    http://www.youtube.com/watch?v=qP44PW1VdKU

    VálaszTörlés