2010. július 19., hétfő

Helyzetjelentés

Az utóbbi időben hatalmas lelkesedéssel kötöttem vagy 10 pár Jucuu-féle mamuszt. Imádtam csinálni, mert sokféle fonalat használhattam, így szépen apadgatnak a felhalmozott fonalkészleteim. Szerettem, hogy haladós, nem kell agyalni, koncentrálni. És persze mindig nagy sikert arattam vele, akárkinek, akármilyen alkalomra készült. Sajnos fotózni nem nagyon volt módom, úgyhogy ezeket az alkotásokat csak elképzelni tudjátok:-)

Az adó-visszatérítésem meglepetésként ért, így hát megrendeltem magamnak a Gabitól
ezt a kötőtűkészletet, amire már úgydeúgy vágytam. Hát, mit mondjak... szárnyakat adott...

...el is kezdtem csipkekötést tanulni Ahamától. Eleinte, ahogy egy gyerek a sokból hozzám szólt, folyton el is tévesztettem, de tegnap este a sok és kitartó gyakorlás eredményeként áttörés történt. Elkészült ez:Látom, hogy nem tökéletes, de végre öröm volt csipkét kötni, mert átláttam, megértettem, sikerült. Köszönet a sok munkáért a Mesternek!!!

Update: köszi ercsunak a kommentjéért, most látom csak igazán, miért is nem lett olyan, mint a mintapéldány. Eddig a fonalra fogtam, pedig én voltam a béna:-) Most meg aztán már teljes a gyönyör:-)

A kép minősége pocsék, ennek több oka is van, nem részletezem:-) És az életben szebb is a munka sokkal. De tényleg.

6 megjegyzés:

  1. Ez az a minta, ami a kötőiskolában fent van? Fordítottan kötöd a balra dőlő fogyasztásokat?

    VálaszTörlés
  2. Jó kötőtűkkel a tanulás is könnyen megy!
    Tavaly én is a tiedhez hasonló pénzből szereztem be ugyanezt a készletet, amit azóta is imádok.

    VálaszTörlés
  3. ercsu, igen! És most sejtem is, hogy nem fordítottan kell. Már megérte ezt a bejegyzést megírnom, magamtól nem jöttem rá, hogy miért nem az igazi:-)

    Macus, ugye? Engem nagyon lelkesít, az biztos.

    VálaszTörlés
  4. Innen messziről azt mondanám, hogy te nem úgy kötöd le a szemeket, ahogy Ahama. Vagyis neked másképp állnak a szemek a tűn,és nem abba a lábába böksz, amikor kötsz, amelyikbe ő. Mivel megpróbáltad követni az útmutatását, kombináltad a két módszert, így feltaláltál egy új csipkemintát. Ami egyébként jól néz ki! :-)
    Ha van kedved próbálkozni, és azt szeretnéd, hogy pont úgy nézzen ki, mint a kötőiskolában, akkor próbáld meg így:
    - balra dőlő: simán kösd össze a két szemet
    - jobbra dőlő: cseréld fel a tűn a két szemet (keresztezd őket, a második szem legyen elöl, vagyis felül, és úgy kösd le őket simán.

    Ja, és nem beledumálni akartam, csak tetszett nagyon a lelkesedésed, és segítettem volna egy kicsit.:-)

    VálaszTörlés
  5. Gratula és nagyon örülök. Egyáltalán nem vagy béna, remélem nem veszted el a lelkesedésed és sikerül összeegyeztetni a korábbi kötős tudásodat és a kötősulis infókat.
    Ercsu, köszi a segítséget :).

    VálaszTörlés
  6. Ha ti azt tudnátok:-) Nagyon köszi minden segítséget, hosszú és szép derékmelegítőt/stólát kötök ezzel a mintával. A nyaralás alatt sokat haladtam, már fejből tudom a mintát és szerintem szép is. Ha készen lesz, dicsekszem majd!

    VálaszTörlés