2010. augusztus 18., szerda

Naplemente-pulcsi :)

Elkészült a naplemente színeiben pompázó pulóverem, részleteket és több képet itt találtok.



Minta, fazon:
saját ötlet alapján
Fonal:
Gedifra Fiorista Fino
Összetétel: 88% pamut, 12% polyester
Szálhosszúság: 115m/50gr
Tű: 4,5mm
Készítés ideje: 2010. július 16. -2010. augusztus 13.

6 megjegyzés:

  1. A blogodon sajnos nem tudok kommentet hagyni, de itt is megmondhatom amit akartam. Tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon tetszik, különösen a raglán és a nyakmegoldás. Ötletet is adtál nekem a most készülő felsőmhöz. Eddig csak elméletben próbálkoztam ezzel a fajta raglánnak, de most ki is fogom próbálni. Nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm :)
    Anice, nem tudom, mi lehet a blogomon, elvileg működnie kellene :(

    Nöné, nagyon egyszerű így kötni, hónaljig megkötöttem mind a négy részt, az utolsó két sorban minden darab mindkét szélén leláncoltam 6-6 szemet. Onnantól teljesen egyben kötöttem tovább a négy részt, ahol találkoztak, a két szélsőből középsővé vált szemet simán lekötöttem, a jobbról-balról mellette levőket pedig fogyasztottam, két soronként 1-1 szemet (így tehát minden második körben 8-8 szemet fogyasztottam). Innentől úgy is lehet, hogy egymagasságban fejezed be az összes szemet, de én elöl mélyebb kivágást szerettem volna, mint hátul, így a megfelelő magasságtól elkezdtem félretenni a nyakkivágás szemeit (mint fogyasztásnál, csak nem láncoltam le a szemeket, hanem csak félretettem minden sorban a fogyasztanivalókat /innentől már nem megy a körben kötés, hanem soronként oda-vissza/), és amikor elértem a kellő magasságot, az összes szemet egy tűre szedtem, és körben megkötöttem a teljes passzét.

    VálaszTörlés
  4. Ó, nagyon aranyos vagy, hogy ilyen részletesen leírtad! Épp figyeltem a nyakát, és borzasztóan tetszik is, hogy nem leláncoltad, hanem folytatólagosan kötötted. Nagyon ügyes vagy, és köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Én is a blogodra szerettem volna írni, de nem sikerült beírni az ellenőrző kódokat. Szóval: nagyon tetszik, csak gratulálni tudok!
    Én egyébként szretem ezt a fajta nyakkivágást, mert olyan nőies.

    VálaszTörlés
  6. Nöné, nagyon szívesen, remélem, sikerült kihámozni belőle a lényeget :))
    Mikor elkezded kötni a passzét, előfordulhat, hogy 1-1 szemet fel kell szedni még hozzá, hogy ne legyen "lyukacsos" - mivel szélső szemek, amiket "otthagy" az ember nyakkivágásnak, könnyen megnyúlhatnak, és akkor nem szép, ezért két-két ilyen szem közé felszedtem még egyet-egyet. Ööö, ez így valószínűleg nem túl érthető, de most nem bírom jobban leírni :))

    Bea, neked is köszönöm :)))
    Megnézem, mi a baj a blogommal, tudtommal ellenőrző kódnak se kellene lenni..... Nem értem....

    VálaszTörlés