2011. augusztus 30., kedd

Kötött mamusz és némi bemutatkozás


Sziasztok!

Dóra vagyok, két kislány édesanyja, a néhány hónapja indított summami blog szerzője. A kétkezi alkotás – rajzolás, festés, korongolás, varrás, majd kötés, horgolás – gyerekkorom óta érdekelt. Mindkét nagymamamám a kötőtűk mestere volt, gyakran figyeltem, hogyan szaporítják a tűk alatt a sorokat. Saját kedvtelésemre kötni azonban csak körülbelül két évvel ezelőtt kezdtem, ruhadarabot még soha nem is kötöttem, inkább a játékok, állatfigurák kötése vonzott, elsősorban talán azért, mert egy pulóver vagy kardigán megkötése egyelőre még túl nagy falatnak tűnik.
Az Együtt kötünk bloghoz a nyár elején csatlakoztam, de az elmúlt idők horgolási mániájának köszönhetően nem volt még alkalmam bejegyzést írni. A múlt héten azonban nagyobbik lányomnak, a hároméves Zitának kötöttem egy mamuszt, amolyan „benti cipő” gyanánt.

A fonal Artesano Aran, színkód: 5570 Fleet, a kötésminta The Children’s Year című könyvből származik. További részletek és fotók a blogon: summami.blogspot.com


Kívánok mindenkinek szép nyárutót és kötögetésben bővelkedő napokat, az Együtt kötünk blognak pedig sikeres felébresztést! :)

2 megjegyzés: