2010. május 30., vasárnap

Nagy munkában

Első tervezésemmel vagyok elfoglalva. Nem is olyan könnyű, hiába látom képzeletben magam előtt a készterméket...
Tegnap este éjjel alvás helyett képzelgettem a kivitelezést, elgondoltam, milyen vezetővonalak mentén dolgoznék, ma reggeltől délig megszültem papíron a mintát, a legnehezebb a téglalapok háromszögesítése meg trapézosítása volt. Most pedig kötök.
Eljutottam a 15. sorig, eddig már kijavítottam benne 3-4 hibát. És mi vár rám ezután... mert az eddig lerajzolt minta 43 sor, de csak azért, mert a folytatáshoz előbb látnom kell benne valamit.
Tényleg, szerintetek előbb papíron kell megtervezni egy új mintát, vagy úgy érzésből meg kell kötni, és utána a mintát levenni róla?

2 megjegyzés:

  1. Nekem is szokásom alvás helyett tervezgetni a kötéseim. :) Fekszem az ágyban és kattog az agyam alvás helyett.

    VálaszTörlés
  2. A mintàkat èn is mindig papiron megtervezem elotte, aztàn persze kotès kozben kissè àtalakul szuksèg, illetve fantàzia szerint.Vagy èppen kiderul, hogy amit fejben olyan jòl elterveztem, az megkotve mègsem olyan.
    A pulòver alakitàsàhoz szuksèges fogyasztàsokat, szaporitàsokat viszont mindig fejbol szoktam, èrzèsre, vagy nèha, ha nagyon bonyolult ès tobb darabbòl àll, akkor papirszabàsmintàt kèszitek a lekotendo darabokhoz, ès azokhoz mèregetem kotès kozben (volt màr tobb ilyen munkàm is, mikor az egèsz vàllrèszt egyben ès keresztben kotottem az ujjàval egyutt, vagy mikor karcsùsitott kabàtkàt kotottem ès milliò darabbòl kellett osszeàllitani.)

    VálaszTörlés